Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IV

Ivo Vašíček

22. 9. 2009 16:06
základní poruchou

je už samotné danění příjmů. Ústava USA to ještě na začátku minulého století zakazovala.  Zdanění příjmů má poměrně krátkou historii, podobně jako budování komunismu. Vůbec není podstatné zda je progresivní či nějak rovné. Zdanění příjmů je nutno chápat jako zdanění práce jako produktu. Práce člověka je touto daní diskriminována. Výhodnější je koupit práci stroje (práce stroje není daněna) nebo práci nezdaněnou (načerno nebo outsourcovat výrobu v Číně). Dokud bude daněna práce nezaměstnanost neklesne, naopak stále poroste. Mnohem sociálnější je zdanění spotřeby a majetku. Chudý spotřebuje méně, tak méně zaplatí na daních. Bohatý utratí více, tak více zaplatí. Navíc zaplatí daň i zkloději a pod. - ti dnes neplatí daně téměř žádné a žádný zákon to nevyřeší. Zdanění práce je základní příčinou hlubkých ekonomických krizí. V minulém století pracující nahradily stroje, teď Číňani.

0 0
možnosti
R

RomPar

22. 9. 2009 16:20
Re: základní poruchou

Ano, byť to vypadá nereálně, je to velmi jednoduché a prosté. Šlo by to řešit např. zvýšením spotřebních daní. Kdo víc nakupuje - odvede větší daně. Toto by ale 100% u ČSSD a KSČM včetně jejich voličů neprošlo.R^

0 0
možnosti
MJ

Martin Jirousek

22. 9. 2009 15:44
Udělejte si jasno

Co je horší - pár demotivovaných jedinců progresí nebo zástupy rozzuřených lidí, kteří, už odření na kůži, prostě dál nemohou a bude tu průser s novou totalitou, která se už postará o to, aby ti, kteří pár kaček ušetřili přišli o vše. O tom, jak jste zcela mimo realitu svědčí i to vaše srovnání platů a daní a kolik dostane/nedostane stát. Vy člověče vůbec netušíte, jaké to je žít s příjmem 12 čistýho. ;-D

0 0
možnosti
H

hnupobijce

22. 9. 2009 15:51
Udělejte si jasno

Delat praci ktera vas uspokojuje, nebo delat pro penize ... kdyz budete delat praci jenz vas bavi,tak vam bude putna ze ten chudak s polovicni cistou mzdou ve srovnani s vami, odvedl pouze procentuelne polovicni dan.Progresivni dan je proste narovnani kapitalizmem - maximalizace zisku pri minimalizaci nakladu pokriveneho zpusobu ohodnocovani.

0 0
možnosti
L

LUF

22. 9. 2009 15:40
Opravil bych autora

Logika tzv. "férové daně" není, že čím víc sebereme bohatším tím víc se budou mít chudší lépe, ale -  tím méně budou moci chudší závidět.

0 0
možnosti
PN

Balthazar

22. 9. 2009 16:49
Re: Opravil bych autora

Závist je největší problém postkomunistických společnosti.

0 0
možnosti

Gaston

22. 9. 2009 15:29
hmmmm

Titulek je výmluvnější než celý článek.

0 0
možnosti
MS

Darien

22. 9. 2009 15:18
No jistě.

Spojené státy jsou mnohem levicovější stát, než bys myslel.  S tím množstvím přistěhovalců, černochů, latinos a podobně se moc ostrá pravicová politika dělat nedáa ted míří doleva ještě víc.  Ono samozřejmě záleží na tom, jak tu pravicovou politiku děláte. Můžete ji dělat pěkně blbě, jako ODS a zaměřit se na podporu velkých  kapitalistických  žraloků, a hrát na sebe - a nebo dělat tu nevděčnou a mravenčí pravicovou politiku běžného dne.  Nastavovat systém tak, aby se vyplatilo zaměstnávat sociálně slabší skupiny,  motivovat lidi k aktivitě, táhnout je z letargie a podvědomé víře, že stát nás bude živit, naučit lidi spoléhat na sebe v prvé řadě a pak na druhé, že za nás budou tahat horké kaštany z ohně.. podporovat podnikání a samozřejmě trestat ty, kteří pravidla porušují.  jít cestou zvýhodnování, odměn za jednotlivé splněné milníky,  umožnit lidem, aby jim v ideálním případě zůstalo z jejich platu co nejvíc - tím, že nebudu rozhazovat a rozdávat těm, kteří potřebují spíš pošťouchnout

0 0
možnosti
MS

Darien

22. 9. 2009 15:20
Re: No jistě.

sakra, tohle měla být odpověď pro hnupobijce 22.09.2009 15:08 pod mým příspěvkem, ne samostatně... hlavně že mail od idnesu říká - pokud chcete odpovědět, můžete tady:)

0 0
možnosti
GG

gogol_jl

22. 9. 2009 15:11
Jeste je treba dodat,ze ten s 30tis nedosahne na ruzne davky

takze prerozdelovani je uz progresivni.

0 0
možnosti
H

hnupobijce

22. 9. 2009 15:03
Toz ja

ti to tedy vysvetlim.Soukromnik ma zamestnance, kazdy vydelava zhruba minimalni mzdu.At ti zamestnanci delaji sebelepe na vic nedosahnou ponevadz mzdu jim stanovuje porad stejny kapo podle vlastni potreby (potrebuji nove Audi 8, jeste baracek na Floride,synek mi uz vyrostl a potrebuje nejaky baracek , i zivot podnikatele neco stoji ... ) ... kde se tady vytraci odmenovani podle schopnosti ? Nebo zamestnanci jsou neschopni vsichni ? Proste pan podnikatel navysil zisk na dvojnasobek a copak se stalo se mzdama jeho zamestnancu ? Nic.Plati jim porad sejne a kdyz nekomu zvedne plat o petistovku tak mu snizi ruzne nahrady, stravenky ... a jeste mu to otluce o hlavu, ze jako bude muset pridat.Toto odmenovani je pro tebe jako poctive,prima umera s odvedenym vykonem,soukromnik jako superpoctivy clovek ,ktery jako jediny vi kdo si kolik zaslouzi?Nenech se vysmat.Proto prichazi stat s min. mzdama, progresivnim zdanenim ... aby proste bezny clovek ktery je z podstaty kapitalizmu bran na hul

0 0
možnosti
H

hnupobijce

22. 9. 2009 15:04
Re: Toz ja

z toho neco mel.Jo, driv jsem take veril na spravedlnost trhu ja blahovy ale stacilo mi chvilku pozorovat realitu a poznal jsem ze to je dalsi pohadka po komunizmu pro naivni lidi.Divim se, ze se toho jeste nekdo drzi ... .

0 0
možnosti
MS

Darien

22. 9. 2009 14:34
Přesně tak..

Je to nejen Jánošíkovský trik. Je to bohužel manipulace, která útočí na nejnižší pudy - na závist.  Snaží se vsugerovat chudým, že  bohatším je třeba závidět,  ale už neříká, proč jsou ti bohatší těmi bohatšími. Ne všichni skutečně tunelujeme banky, fondy a prodáváme lehké topné oleje.

Sociální spravedlnost v pojetí ČSSD či KSČM znamená - volte nás a není třeba, abyste se vzdělávali, rekvalifikovali, snažili se něčeho dosáhnout - my vám to dáme od státu a těm, kteří se snaží a překročí finanční limit sociálního případu, pěkně zdaníme, aby nepřečuhovali, a hlavně aby zaplatili tuhle naši zpátečnickou politiku.

0 0
možnosti
L

Lork

22. 9. 2009 14:46
Re: Přesně tak..

Jsem rád, že jste to tu napsal, Mohu Vám však říci, že z toho nebudou mít ve Vládě moc užitku, mám nekolik známých, kteří vlastní různorodé společnosti.

A Ti mi řekli, že již jsou dohodnuti se zaměstanci na náhradách při snížení mezd. Tzn., že jim po dohodě sníží mzdu, ale bude jim proplácet jízdné, stravné, proplácet benzín a platit velké důchodové pojistné za celou rodinu apod, prostě velice rozsáhlé benefitní programy.

 Domnívám se, že většina s.r.o. se tak také zařídí...Neříkám, že je to dobře, ale.....je potřeba aby bolševičtí poznali, že tohle není dobrý nápad.....

Stále opakuji: "když daně, tak pro všechny stejným metrem"....

0 0
možnosti
L

Lork

22. 9. 2009 14:12
Poděkování

Vážený autore,

to co jste napsal se zakládá na pravdě a pod toto se podepisuji. Nenechte se vyvést z míry jinými názory, je dobré si je vyslechnout, nicméně budou vždy bez pádných argumentů.

Jsem s Vámi za jedno, daň z příjmu by se měla zvednout, jelikož současný rozpočet si to žádá a bude to bolet každého.

Ale zvednout tak jak říkáte, když "dárky tak pro všechny", nikoli jen rádoby bohatým, které ČSSD specifikovala tak, že ten kdo má plat  100tis, je bohatý - opravdu zajímavé..:-)

0 0
možnosti
L

Leporelozlepenky5

22. 9. 2009 14:08
Super

R^

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.