Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

freeteepek

23. 9. 2009 23:26
daň za úspěch

Jsem pro rovnou daň, tedy tu skutečně rovnou.Progresivní daň je demotivující jak pro jednotlivce, tak pro firmy. Nikdo se pak nesnaží a ekonomika neroste. Chápu, že stát potřebuje kasu pořádně naplnit, aby pomohl těm nemocným a slabším. Tak proč si nevezme víc peněz z hazardu, cigaret, alkoholu? Třeba by pak lidi míň chlastali a víc sportovali. Jejich výkonnost v práci by vzrostla. Kuřáci by si nehuntovali tolik plíce a naše zdravotnictví by ušetřilo na léčení nemocí způsobených kouřením. Pořádná daň z hazardu by zase vedla k omezení tohoto byznysu.

Nechci to zjednodušovat, ale stát by měl lidi motivovat k práci a ne k zahálce a k nemocem, jako je např. obezita. Na tom vydělá státní kasa 2x, Jednou na daních z příjmu, podruhé na nižších nákladech na zdravotnictví.

0 0
možnosti
JJ

Jay6

24. 9. 2009 6:31
Re: daň za úspěch

Výborný nápad. Má jen jeden drobný nedostatek. Když budou lidé méně chlastat a více sportovat tak se zase vybere méně peněz. Co takhle napařit spotřební daň na vepřové maso. Zase přijdeme o pracovní místa v zemědělství. Není problém motivovat lidi k práci. Od té doby co byly vynalezeny peníze už není třeba za práci děkovat. Jenomže mzda za práci je pro management společnosti výdaj. A výdaje je potřeba snižovat. Nejlepší pracovník je ten, který pracuje usilovně a efektivně a to všechno dělá pokud možno zadarmo. Na progresivní dani není nic demotivujícího. To by se z Německa odstěhovaly všechny nejbohatší automobilky. Jenomže nelze pouze srovnávat daňovou zátěž v jednotlivých zemích, ale také jiné důležité okolnosti. Například fungování služeb nebo právní systém a vymahatelnost práva. Proto bych se nehnal s rovnou daní do Hongkongu a do Číny. Člověk nikdy neví kdy rudým soudruhům rupne v kouli a znárodní všechny zahraniční investice. Čínský soud investorům moc nepomůže! 

0 0
možnosti
KN

Karel Pipin

23. 9. 2009 21:03
Boettingere, máš vysmažkováno?

Představ si ty pomýlené Čechy, kteří jezdí pracovat do EU a USA, kde je TRESTAJÍ ZA ÚSPĚCH A DEMOTIVUJÍ progresivní daní.

Hnus.

Pryč s EU a USA. Trestají zu úspěch a DEMOTIVUJÍ. Nikdo tam nechce vydělávat víc, protože jím berou o pár procent z platu navíc. Hnus, velebnosti, jdu blejt.

Boettingere, co bereš, abys ten útlak z EU vydržel?

0 0
možnosti
JJ

Jay6

23. 9. 2009 15:37
Prostý rozum, prostá matematika!

Hezké a trefné! V matematice na základní škole by ti jistě dali jedničku s hvězdičkou. Ale mám pro tebe návrh. Co takhle se rozhlédnout kolem sebe! Chápu, že ta naše zemička je moc hezká. Vody nám hučí po lučinách a bory šumí po skalinách. Zemský ráj to na pohled! Ale za hranicemi tohoto státu leží take jiné státy a jiné ekonomiky. Chápu, že jsme jednou Češi a nikdo nám nebude říkat co máme dělat. Odhlédneme-li od domácího furiantství, zkusme se zamyslet. Nic proti specifické české cestě, ale co takhle implementovat do naší ekonomické praxe také něco co funguje a bylo prověřeno časem. Především, ale musíme stanovit co je naším cílem. Jestli vysoká životní úroveň bohatých států západní Evropy a nebo živoření na rýžových polích jihovýchodní Asie. První cestou je progresivní daň a vysoké výdaje na sociální stát jako v Německu, Francii, Švédsku, Nizozemí, Rakousku atd a s nimi spojená životní úroveň a nebo rovná daň jako v Hongkongu a s tím spojený úpadek.Já do Asie nechci.Jdi si tam sám! 

0 0
možnosti
JP

jeste asocialnejsi grupa

23. 9. 2009 19:59
Re: Prostý rozum, prostá matematika!

a vite vy co ? jestli VY chcete platit vysoke dane, VY si je klidne platte ... ja vysoke dane platit nechci, udelam  tedy vsechno proto, abych je platit nemusel ... a kdyz uz na to prijde, mohu sve pracovni zarazeni a tedy i podminky pro odvod dani zmenit bez toho, aniz bych vymenil treba jenom kreslo v kancelari.

0 0
možnosti
V

veit

23. 9. 2009 15:32
Truhlíku

Truhlíku, nejvíc v Evropě kradou Dánové Finové, Švédové, Norové, v ostatním světě Američané. Svatá ty prostoto(sprostoto)!;-D

0 0
možnosti

freeteepek

23. 9. 2009 22:41
Re: Truhlíku

To myslíš vážně? A co Poláci a Ukrajinci? S těmi Američany vážně nesouhlasím ;-€

0 0
možnosti

mira232

23. 9. 2009 9:10
ty bohaty

lidi prece vetsinou nenechavaji sve penize lezet v bance. oni je vetsinou investuji a tim zvysuji konkurencischopnost a svoje dalsi vydelky a tim zvysuji i mnozstvi penez, ktere zaplati statu. takze cim vic jim stat ted vezme, tim min v budoucnu dostane. tohle je preci dokazany. nakonec z toho bude mit vetsi prospech i ten chudsi.

0 0
možnosti
NN

papullus

22. 9. 2009 18:13
Dole jsem napsal ptákovinu

jak kdo nemá auto by neměl platit část daní,která jde na údržbu silnic.Spousta se na to chytla jako změklá žvýkačka na jeans.Tak jako vymyslíte spoustu argumentů proti tomu,mnohem chytřejší vymysleli spoustu argumentů pro i proti rovné dani.A mnohem sofistikovanějších.A mají to lépe doložené fakty a na rozdíl od všech včetně bloggera i spočítané.Hop na hrazdu..

0 0
možnosti
J

jirkaknop

22. 9. 2009 18:55
Re: Dole jsem napsal ptákovinu

Podstatou té změklé žvýkačky je,že ji musí někdo vyplivnout. Což mi nepřijde příliš sofistikované,když máme koše,ty musí někdo vyvážet a jezdit po silnicích,za které platíme daně..Pokud ji ovšem plivete na sedačky,za odvoz popelnic se můžete právem cítit zbytečně zdaněn.

0 0
možnosti
K

kaktusak

22. 9. 2009 18:10
Progresivní daň je motivující

S rostoucím hrubým příjmem roste i čistý příjem. Demotivující by bylo, kdyby s rostoucím hrubým příjmem čistý příjem klesal.

0 0
možnosti
H

hnupobijce

22. 9. 2009 18:17
Re: Progresivní daň je motivující

Tak,tak  o motivaci to neni ... navic mit hodne penez a mit motivaci mit jeste vic ... neni to lakota ?;-D

0 0
možnosti
H

hnupobijce

22. 9. 2009 17:20
Muj zazitek z odmenovani jako prime umery schopnostem.

Driv nez jsem sel studovat jsem delal ruzne prace po skladech a pod ... .Nejlepe ohodnoceni byli pratele majitele firmy bez ohledu na odvedenou praci,tys mohl makat jak chces a maximalne jsi byl za vola.Ha,ha to se ti flakaci nasmali ... bezna praxe skoro z kazde firmy kde jsem delal.Beznadej delnika proto chapu,muze delat co chce a stejne je za blba a tak chce byt alespon co nejblize sve odvedene praci ohodnocen, to co mu jeho zamestnavatel da skutecne jenom ve vyjimecnych pripadech.Radite,ze maji jit vsichni na zubare , pravniky apod. ... ;-DRv.Proste stat se do toho musi vlozit - min.mzda,progr.zdaneni jinak z princip tady bude par pijavic vysavajicich ostatni a po pra vu se ti ostatni jednou na.erou a vemou to oc byli dlouho obirani,zadna zavist.

0 0
možnosti
JH

NáhodněProcházející

22. 9. 2009 17:26
Re: Muj zazitek z odmenovani jako prime umery schopnostem.

Zalozte si firmu. Neni to nic tezkeho...

0 0
možnosti
NN

papullus

22. 9. 2009 16:48
mimo jiné se z daní

budují takové věci,jako komunikace.Ve smyslu této logiky,proč by daně měli platit lidé,kteří díky svým nízkým příjmům nemohou jezdit auty a tudíž silnice prakticky nevyužívají,dopravujíce se MHD neboli sockou,platí v jízdném adekvátní část na silniční daň placenou dopravcem,kdežto movitý občan,používaje svůj samohyb,využívá komunikace mnohem více.Mám na mysli komunikace,kde není třeba dálniční známka,tedy komunikace městské ..... ;-D

0 0
možnosti
J

jirkaknop

22. 9. 2009 16:51
Re: mimo jiné se z daní

Ale ten,kdo jede autem přispěl DPH a to dost vysokou částkou,jež na ty silnice jde také.

0 0
možnosti
PU

spalovac

22. 9. 2009 16:22
1000x napsané, ale kdo nechce pochopit, nepochopí

0 0
možnosti
H

hnupobijce

22. 9. 2009 16:37
Re: 1000x napsané, ale kdo nechce pochopit, nepochopí

Naposobne i pro obhajobu progresivni dane.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.