Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Ginny

8. 9. 2009 20:15
Nemáte pravdu

Pokud tady něco jako důchodový systém existuje, bylo by opravdu spravedlivější, aby bezdětní měli vyšší odvody, lidé s více dětmi naopak nižší. Protože nejen peníze jsou součástí tohoto systému, ale i děti, budoucí plátci daní.

Když tyhle systémy vznikali, nikdo jaksi nepočítal s tím, že vznikne skupina dobrovolně bezdětných. Bezdětnost byla vždy něco jako životní smůla, neštěstí. Za to se samozřejmě nesluší trestat. Pokud ale vznikla bezdětnost jako pohodlný životní styl, její vyznavači jsou tím pádem paraziti stávajícího systému.

0 0
možnosti
W

Wokobere

8. 9. 2009 20:27
Re: Nemáte pravdu

Jenže to tak už je! Ti, co mají děti, mají slevy na dani, do určitého věku dítěte platí pojistné stát. Takže už dnes mají bezdětní o dost vyšší odvody, než dětní.

Bezdětní nejsou paraziti, protože svými odvody a daněmi udržujíá chod státu a přispívají na úlevy a dávky těm, co děti mají.

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 9. 2009 14:55
Jo milej zlatej

tak to platí i v jiných zemích i v jiných sociálních oblastech.

Co je na tom špatného, že by byly daňově zvýhodněni ti, co mají děti ?

Je to mnohem jednoduší než přerozdělovat peníze přes sociální dávky.

A že bezdětný poplatník zaplatí víc ? Teď někdy jsem v televizi zahlídl nějakou čůzu, která tvrdila ( mimo jiné) že tolik peněz by musela zbytečně vynaložit na každé dítě, kdyby je měla. Že si za to co uspoří ( díky tomu, že je nemá ) si raději někam zajede, nebo si něco koupí........ 

Nevím jak to mají ti černop*delníci  vymyšlené, ale tuto myšlenku bych jim zase až tak moc nevyčítal. !!;-)

0 0
možnosti
W

Wokobere

8. 9. 2009 20:28
Re: Jo milej zlatej

Ti, co mají děti, jsou daňově zvýhodněni už dnes.

0 0
možnosti
KB

Kocour Bobule

8. 9. 2009 13:46
To je Myšlenka!

Též patřím mezi bezdětné. Mám docela pitomý handicap, takže už v pubertě bylo jasné, že budu mít problém s partnerským životem, a děti nebudou nikdy. Tak přemýšlím, že by se uvedený návrh mohl vylepšit ještě o daně pro ty, kteří žijí sami, ne? Kromtoho pracuju jako učitel, takže se vysloveně topím v penězích...

0 0
možnosti
A

aniana

8. 9. 2009 14:04
Re: To je Myšlenka!

tak to jsme na tom, kocoure, dost podobne... tak drzim palce k placeni dani

0 0
možnosti
J

Jack777

8. 9. 2009 13:26
...

Jákákoliv diskriminace a dvojí metr je nespravedlivý. Takže samozřejmě s vyššími odvody nesouhlasím. Nikdo nemá nárok nikoho nutit mít děti. Člověk celý život pracuje a přispívá prací k systému a za to si zaslouží odměnu ve stáří i když má nebo nemá děti. Navíc 100% lidí nemůže mít děti a adopce není pro každého, protože někdo prostě není schopen tak pečovat o cizí dítě jako o vlastní.

Např. v Thajsku není žádná sociální podpora rodin z dětmi a přesto tam mají lidé děti, teď nemyslím ty vyloženě soc. slabé, ale normální co se o ně dokáží postarat.

Je to v povaze lidí, nikoliv v penězích.

0 0
možnosti
K

Kimmy

8. 9. 2009 13:53
Re: ...

v Thajsku se ovsem neplati duchody ze statni pokladny, nybrz z fondu tomu urcenych, do kterych prispiva zamestnavatel...

to by byl prima system pro CR - ale CSSD ho odmita..

0 0
možnosti
K

Kimmy

8. 9. 2009 12:17
Neplette si danove slevy a vyssi dane

Mozna se vam to nelibi, ale deti jsou potreba. Nicmene dane by nemely byt nastaveny tak, aby bezdetni padali do vyssiho pasma. Dane by mely byt pro vsechny stejne a ti s detmi by z  nich meli dostavat slevy. Napriklad u nas (mala zeme v Asii) si zena odepise 5% prijmu z prvniho ditete a 15% u dvou deti. Je to spravne a je to jednoduche - mam-li deti, stat si vezme mene penez - ale zaroven mi neplati prepychovy rodicovsky prispevek placeny z penez bezdetnych.

Jakozto bezdetny se zrejme nezabyvate problematikou demografie - CR je v soucasnosti na same dne svetove porodnosti - jen asi 10 zemi je na tom hur - z 224 zemi...  Uz ted prilis mnoho lidi vnima deti jako problem - financni i osobni - ale zkuste se nekdy zamyslet nad tou alternativou. Nebude-li mit deti stredni a vyssi trida - zahlti zemi deti pristehovalcu a deti nizkoprijmovych rodin - pokud sdilite postoj socialni demokracie "po nas potopa" - tak to sice chapu, nicmene to neni dlouhodobe reseni.

0 0
možnosti
JM

Edmund Černá Zmije

8. 9. 2009 10:57
Hraní si se slovy

jaký je rozdíl mezi daňovým zvýhodněním rodin s dětmi a daňovým znevýhodněním bezdětných? :-P

To jsou dvě strany jedné mince, takže se nesnažte tuhle slovní hříčku nějak vyřešit. Stát, který nepodporuje rodiny s dětmi, a nemá jinou záruku, že se děti budou rodit i bez jeho podpory (třeba náboženskou) je šílený a spěje k vlastníému konci. :-/

Tohle přímo vyplývá z definice státu - vybírá daně na společné projekty, které jednotlivci nemohou financovat. A projekt udržení vlastní populace je naprosto zásadní. Takže nedělejte spravedlivého a řekněte na rovinu, že jste jako ostatní - chcete, aby stát fungoval co nejlépe, ale aby po vás na to fungování nic nechtěl. :-)

0 0
možnosti
D

DanielPuschman

8. 9. 2009 10:54
tyhle návrhy jsou totální špína

Vzkaz pro pány zákonodárce: ve slušných zemích se to dělá tak, že pokud chcete lidi k něčemu namotivovat, například k tomu, mít děti, ZVÝHODNÍ se ti, co ty děti mají. Ne že se ZNEVÝHODNÍ ti, co ty děti nemají.

Přiznejte si to, bando chamtivých lumpů, potřebujete vybrat víc na daních, abyste měli  co rozdávat ve zmanipulovaných tendrech svým kámošům a dostali větší úplatky.

Současný parlament a vláda nemají morální kredit k tomu navrhovat pro lidi větší daňové zatížení. Byli to oni, co léta mrhali státními financemi pro svůj osobní prospěch. Takže ať nejdřív odejdou a pak se budu s někým, kdo přijde na jejich místa, o nějakým utahování opasků.

0 0
možnosti
ZK

SID09

8. 9. 2009 15:02
Re: tyhle návrhy jsou totální špína

Nemáte pravdu - zajeďte si třeba do německa a uvidíte, že tam je to už dávno tak nastavené. Prostě tabulky na daň z příjmu podle příjmu daňového poplatníka  a počtu vyživovaných dětí. !!;-D   Samozřejmě, že svobodní a bezdětní brblají, ale je jim to prd platné. ;-D;-D;-D 

0 0
možnosti

3lipy

8. 9. 2009 10:44
Návrh ODS dává na vybranou

<!--

@page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm }

P { margin-bottom: 0.21cm }

-->2%, která budou bezdětní odvádět, mohou odvádět na důchody svých vlastní rodičů, což by nebyla zas tam nemorální od státu. Navíc je to jen návrh a očekává se diskusi

0 0
možnosti
L

lesicatko

8. 9. 2009 9:43
Ibaže autor klame

Ten ekonomický prepočet záťaže ľudí s deťmi aj s príspevkami štátu vs bezdetných / hlavne DINKs / už predsa dávno urobil Ján Keller v knihe súmrak sociálneho štátu.

Výsledok ?

Neporovnateľne výhodnejšia pre človeka je stratégia deti nemať alebo ak tak len minimum, práve to je win stratégia, práve to dohnalo Európu k demografickej kríze.

0 0
možnosti
JP

Ginny

8. 9. 2009 20:17
Re: Ibaže autor klame

Taky koukám, že v ODS četli Kellera.;-)

0 0
možnosti
DT

Dimitar Toškov

8. 9. 2009 9:43
To nic není

Černoprdelníci navrhují, aby bezdětní lidé od státu nedostávali důchod...s tím, že přispívat do průběžného systému samozřejmě budou.:-(

0 0
možnosti
JN

5alfa

9. 9. 2009 9:37
Re: To nic není

Mohli by jen přispívat na své rodiče a prarodiče, což průběžný systém pochopitelně a samozřejmě dělá.

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.