Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

GUHU

3. 11. 2008 23:07
a co poplatek lékárně?

zvláštní je, že všem vadí 30 Kč doktorovi, a nikdo se nezabývá poplatkem 30 Kč za položku na receptu, který se platí lékárně - soukromému podnikateli. Poplatek někomu za to, že mi něco prodá, je snad ještě absurdnější, než poplatek v bance za příchozí platbu. Lékarny na tom rýžují statisíce až miliony za měsíc, za nic, a lidi řeší blbých 30 Kč za návštěvu u doktora.. Když mi doktor předepíše 3 léky, dám mu 30 Kč, ale lékárně 90 Kč, a ještě jí zaplatím tu její státem garantovanou ziskovou marži z ceny léku.

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

4. 11. 2008 6:01
Re: a co poplatek lékárně?

Všechny poplatky tak, jak byly u nás vymyšleny a zavedeny, jsou špatně.

0 0
možnosti
PN

papanikula

3. 11. 2008 20:44
autorovi,ktery nic nepochopil

stroj Fiat Regata ta ta ta ta ta ...tu když člověk nahodil tak na podzim, tak raději utekl, aby nedostal pístem po hlavě, jak ten motor za studena vzteky řval,ten motor je ODS a autor je Fiat Regata

0 0
možnosti
MN

NovoCZ

3. 11. 2008 12:49
Pravda o poplatcích je někde uprostřed

Jen opravdu hloupý a zabedněný člověk může tvrdit že regulační poplatek je nesmysl. Prostě byl zdravotní systém zbytečně nadužíván (lékař jako zpovědník důchodců, předepisování paralenu atp) a muselo se to nějak řešit - a poplatky je asi jedinný rozumný způsob, i když pak ti slušní musej platit, jenže čásku v podstatě zanedbatelnou.

Problém je, že poplatky prostě neměly platit děti. Taky neměly být na pohotovosti u opravdu akutních případů (zranění, ne ale že jsem nestihl jít k doktrorovi přes den a tak jdu večer na pohotovost). Těžko se zdůvodňuje, že když uprchlý deviant znásilní ženskou, ta si musí platit nemocnici a on má ústavní péči zdarma. Prostě Julínek je trubka, která moc nepřemýšlela ...

0 0
možnosti
AL

avlyslakecod

3. 11. 2008 14:37
Re: Pravda o poplatcích je někde uprostřed

Jak by Vám bylo, kdybyste musel platit pobyt v nemocnici za své umírající rodiče?

0 0
možnosti
MP

zachy_26

3. 11. 2008 11:41
zda tech 30

rozhodlo nebo ne nevim,ale jedno vim. cloveku ktery chodi do prace se vyplati volit pravici...zoufalcum,cikanum a nemakačenkum levici.

proto do ted nemuzu pochopit proc vyhrala levice, ty lidi jsou fakt hloupy a naivni.

prosim volice levice: az zvolite levici i v parlamentních volbách,tak si prosim ani jednou za dobu jejich vladnuti nestezujte,protoze co ste si zvolite to budete mít.

sobotka zase odpusti vsem svejm kamosum dane,prohrajeme par arbitrazi a vsechno to zaplatej lidi co platej dane. coz se volicu levice netyka,ty neplatej,ty z nich jen berou. gratuluju

0 0
možnosti
R

rekko

3. 11. 2008 11:52
Re: zda tech 30

souhlasím....

lidi přemýšlejte,vždyt Paroubek se spojí s komunistama,jen aby mohl vládnout a můžeme se vrátit před rok 1968!!!!!!!!!

0 0
možnosti
R

Re.pe.te

3. 11. 2008 11:17
OPRAVDU BY MNE ZAJÍMALO,

kde autor bere jistotu, že ČSSD vyhrála a ODS prohrála volby díky 30 Kč poplatku.

Podle mého názoru je to naprosto přihlouplá výmluva!!!

0 0
možnosti
PH

TristanTzara

3. 11. 2008 11:20
Re: OPRAVDU BY MNE ZAJÍMALO,

samozrejme ze je to uplna blbost.

A autor je manazer, takze vsechno vi, vsechno zna a kdo bere mensi plat nez on je zavistiva socka. Takovyhle lidi delaji ODS medvedi sluzbu.

0 0
možnosti
N

novaktmp

3. 11. 2008 11:09
Srovnávat poplatek s jedním pivem je demagogie [5]

Čekají nás neštovice.

K tomu mám ještě starší dceru.

Děti mám nadstandardně očkovány proti žloutenkám A/B a "klíšťáků" (to jen tak, aby jste si udělal představu, že se starám).

Žádné z nich není alergik. Oficiálně jsou to normální zdravé děti.

PS: volit jsem nebyl.

0 0
možnosti
HM

ellinor

3. 11. 2008 11:26
Re: Srovnávat poplatek s jedním pivem je demagogie [5]

Buďte rád, že nežijete v USA. Tam byste buď solil pojištění, že by se z Vás kouřilo, nebo byste čekal ve veřejné nemocnici třeba 8 hodin na základní ošetření.

A jak byste tedy řešil situaci vy? Nechal byste na lékaři rozhodnutí, zda ten který pacient je skutečně nemocný tak, že potřebuje pohotovost, nebo je to simulant a má zaplatit? To by nešlo, jen si to představte. Lidi si věcí zadarmo neváží, proto je potřeba je naučit myslet trochu ekonomicky. Žádný zdravotní systém na světě není dokonalý a dokonale spravedlivý.

0 0
možnosti
N

novaktmp

3. 11. 2008 11:09
Srovnávat poplatek s jedním pivem je demagogie [4]

Ve školce nebyl už 3 týdny (udržovací poplatky za školku musíte platit furt. Jsme rádi, že jsme ji vůbec sehnali). A pointa. Až ho vykulíruju, dám ho zpět to školky. Když tam slyším ty děti co tam chrchlou, tak bych zabíjel, protože přesně vím, co bude následovat a co to bude stát.

0 0
možnosti
N

novaktmp

3. 11. 2008 11:08
Srovnávat poplatek s jedním pivem je demagogie [3]

Letos jsme absolvolali laryngitidu (To je takový specialitka, kdy se vám začně dítě v noci dusit. Silně kašle a nemůže se nadechnout). Syn pokašlával už cca 14 dní takže jsme šli opět k doktorovi. Bylo to pondělí 30 Kč poplatek plus 1 položky na receptu 30 Kč (nějaký patáky na roztahování průdušek). Bohužel ten samý den v noci záchvat, takže jsme jeli ve 12 v noci na pohotovost. V nemocnici si ho nechali na dva dny i s matkou poplatek za nadstandart 460 Kč. (Pokud by to bylo za den-60 Kč, byl by tam sám.) Z nemocnice ho pustili opět s receptem, opět poplatek 30 Kč. A následovali již 4 kontroly (2x týdně) vždy po 30 Kč a nějaké inhalační přípravky na předpis (ventolin, izobec (nebo tak nějak)) opět za regulační poplatky 2x30 Kč. A to pozor. Celou dobu mluvím jen o poplatcích a ne doplatcích za vlastní léky + cena aplikátoru!!!!! Žena s ním byla 9 dní na OČR, teď ho hlídá babička.

0 0
možnosti
N

novaktmp

3. 11. 2008 11:08
Srovnávat poplatek s jedním pivem je demagogie [2]

Zánět středního ucha.

Ten jsme absolvovali letos na jaře (neměl ještě 3 roky). Za návštěvu u lékaře 30 Kč, plus předpis se dvěma položkami (kapky a ještě něco) 60 Kč. U lékaře jsme byly v pátek. Bylo nám řečeno, že na kontrolu máme přijít v pondělí. Pokud by se to zásadně zhoršilo, máme jet na pohotovost. Ta v našem městě ale není (30 tisícové město, paráda co). Nejbližší je v Olomouci cca 60 km. Když tam po hodině jízdy dojedu, zaplatím ještě za 90 Kč? (abych ji nezneužíval?). Super. My jsme měli štěstí (vydrželi jsme), takže jsme v pondělí příšli na kontrolu. Další poplatek 30Kč. Bohužel se to nezlepšilo, takže nás poslal na ušní na píchání. Další poplatek 30 Kč. A následovali další min. 1 kontrola plus nějaký předpis opět s poplatkem. Po celou dobu byla žena na OČR, což má za následek nižší rodiný příjem.

0 0
možnosti
N

novaktmp

3. 11. 2008 11:08
Srovnávat poplatek s jedním pivem je demagogie [1]

Vážený autore, na základě vašich koníčků usuzuji, že jste stále svobodný, jinak by jste věděl, že platba 30 korunového poplateku v případě dětí není takto černobílá a rozhodně se nejedná o "jedno pivo".

Mám cca 3,5 letého syna. Že by takovéto dítě "úspěšně" simulovalo, o tom se dá směle pochybovat. Takto malé děti obecně prochází fůrou známých nemocí. Pojďme tedy počítat:

0 0
možnosti
  • Počet článků 132
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3238x
Jsem blogger číslo 1195. Muž po třicítce. Občan této republiky. Původem z Moravy, teď pražská naplavenina. Daňový poplatník. Zakladatel Politicky nekorektní strany.